instant fap

U čast herojima i žrtvama rata

U čast herojima i žrtvama rata

Prilikom svoje posjete Sanskom Mostu Šefik Džaferović, potpredsjednik SDA BiH, zajedno sa svojim domaćinima obišao je lokalitet šehidskog mezarja Vrhpolje i učenjem fatihe odao počast poginulim borcima i nedužno ubijenim Bošnjacima ovoga kraja.

DSC_0045

Vidno potresen bijelim nišanima, svjedocima jednog tužnog vremena, zamolio je svoje domaćine da obiđe i jednu šehidsku porodicu, kazavši da je obaveza, ali i praksa funkcionera SDA, čuvati sjećanje na naše najhrabrije sinove.

DSC_0145

Na prijedlog predsjednice Udruženja porodica šehida i poginulih boraca, Enise Seferović, posjećena je porodica prijedorskog junaka Džabić Senada, koji je svoj život položio juna 1995. godine  kod  Visokog. Njegovi roditelji, Đulsa i Asim, evociranjem uspomena na svoga sina iskazali su, zapravo, koliko su ponosni na njega i na sve bosanske sinove koji su zajedno sa ocem Bošnjačke nacije stali hrabro nasuprot svih agresora i žrtvovali svoje živote.

Džaferović je tom prilikom kazao da je briga o šehidskim porodicama bila i ostala jedan od prioriteta SDA, te da će svi oni koji pokušavaju minimizirati njihov značaj biti prozvani i neće imati podršku našeg naroda.

KOMENTARI