instant fap

U džematu Okreč održane svečane hatme

U džematu Okreč održane svečane hatme

U proteklu srijedu (05.08.2020.) su u džematu Okreč održane svečane hatme za sedmero svršenika mektebske nastave ovog džemata, koje je lijepom Dini islamu i Časnom Kur'anu podučavao vrijedni i požrtvovani imam i muallim, Sedin ef. Mujić. 
Hatmama je, zbog situacije sa pandemijom mogao prisustvovati ograničen, ali ipak značajan broj prijatelja i rodbine ovih mektebskih bisera, a ispred Medžlisa prisutni su bili predsjednik IO, mr. Nurija Jakupović i gl. imam Mirza ef Žerić, koji se na kraju svečanosti i obratio prisutnim vjernicima.
Džemat Okreč je prepoznatljiv u našem Medžlisu kao džemat koji njedri čestite i vrijedne džematlije i realizuje značajne džematske projekte i hajrate. 

Polaznici mektebske nastave koje jedan imam/muallim ‘dovede’ do hatmi su njegov najznačajniji duhovni vakuf i poklon džematu i vjerujemo da će oni ‘sutra’ biti čuvari baklje islama koja će u ovom i svim našim džematima sijati do Dana konačnog suda. 

Zato, neka ostane zapisano da su emanet čuvanja naše lijepe Vjere i Časne Knjige u džematu Okreč, u srijedu 05.08.2020/15.zul-hidžeta 1441. godine hidžre ponijeli: 
1. Vanesa(Kasim i Hava) Ganić
2. Amela (Kemal i Anela) Ganić
3. Elzana(Nihad i Adevija) Kaltak
4. Harun(Emsud i Emira) Kaltak
5. Selmin(Emsud i Edina)Kaltak
6. Hasib(Samir i Edisa) Kaltak
7. Majid(Razim i Esmina) Šarčević.

Čestitamo djeci, kao i njihovom muallimu i ponosnim roditeljima, kao i džematu u cjelini, uz dovu da ih Uzvišeni Gospodar na Svome putu štiti i čuva.

KOMENTARI