instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

U džematu Trnova prelijepim programom obilježen početak Nove 1446. hidžretske godine

U džematu Trnova prelijepim programom obilježen početak Nove 1446. hidžretske godine

 U džematu Trnova održan centralni mevludski program u povodu Nove 1446. hidžretske godine. Lijep mevludski program uz kolaž prigodnih ilahija proučili su imami našeg Medžlisa, a program je svojim prelijepim učenjem dodatno uljepšao Ibrahim Bilčević, poznati interpretator ilahija i kasida iz Sarajeva.

Sve prisutne na početku svečanosti, uz izraze tople dobrodošlice selamio je džematski imam, Elmedin-ef. Mujkić. Pored iskaza dobrodošlice, Elmedin ef. je izrazio zadovoljstvo da je njegov džemat domaćin centralne svečanosti Medžlisa ovim lijepim povodom, te je u ime džemata rukovodstvu Medžlisa uputio riječi zahvale zbog toga. Prisutne je upoznao i sa čnjenicom da je džemat Trnova u proteklom periodu uspješno realizovao projekat vanjske toplotne izolacije i fasade na džamiji, za što su na kraju mevludske svečanosti uručene vakufname za trideset i dva trnavska vakifa.

Na kraju mevludskog programa prisutnima se prigodnim vazu nasihatom obratio glavni imam Medžlisa, prof. Mirza-ef. Žerić koji je u vazu podsjetio na neke od univerzalnih i neiscrpnih hidžranskih poruka. Džematlijama Trnove je čestitao na uspješno provedenoj akciji postavljanja nove fasade na lijepoj trnavskoj džamiji kazavši kako je ona samo jedna u nizu u ovom džematu i kako samo potvrđuje da u njemu žive i iz njega potiču čestiti Bošnjaci – brojni vakifi koji su najvjerniji čuvari naših džamija i džemata.

Po završetku programa i dove koju je proučio Derviš-ef. Dervišević u haremu džamije je upriličen i lijep vatromet, a vrijedne hanume Trnove su se domaćinski potrudile da sve prisutne počaste kahvom i kolačima kako bi svi sa ove mevludske svečanosti ponijeli lijepa sjećanja.

KOMENTARI