U DŽEMATU ZDENA UZ PREDRAMAZANSKI PROGRAM PROMOVISANO 14 SVRŠENIKA KUR'ANSKOG PISMA 

HomeLokalne temeSanski Most

U DŽEMATU ZDENA UZ PREDRAMAZANSKI PROGRAM PROMOVISANO 14 SVRŠENIKA KUR'ANSKOG PISMA 

Kreativna motivacija mektebskih polaznika

U petak, 25.03.2022. je u džematu Zdena održana predramazanska svečanost na kojoj je i 14 odraslih džematlija promovisano u učače Kur'ana Časnog.Mevludski program su izveli polaznici mekteba ovog džemata i imami, a prigodna obraćanja su imali glavni imam Medžlisa, prof. Mirza ef. Žerić, kao i prof. Alem ef. Crnkić, glavni imam Medžlisa IZ Sisak. Glavni imam Medžlisa, Mirza ef.Žerić je čestitao odraslim svršenicima kursa kur'anskog pisma, te pohvalio aktivnosti u džematu Zdena naglasivši kako je mektebska nastava u ovom džematu dobila jednu novu vrijednost što se pokazalo i kroz program izvedbe predramazanskog programa mektebskih polaznika.

S druge strane, rad sa odraslima kroz kur'ansko opismenjavanje je novi iskorak u džematu Zdena, na čemu čestitam i vašem imamu, Senad ef. Omiću, kazao je gl. imam. Gost-predavač predramazanskog programa i promocije odraslih polaznika kur'anskog pisma, glavni imam MIZ Sisak, Alem ef.Crnkić govorio je o blagodatima i odlikama mubarek Ramazana poručujući kako je radost i privilegija dočekati još jedan Ramazan u životu ali i još jedna vjernička prilika za približavanje Allahovoj, dž.š., milosti, oprostu i zadovoljstvu. U Ramazanu osvježavamo duše i srca, nadograđujemo svoj iman ali i udaljavamo se od slabosti i grijeha, istaknuo je Alem ef. osvrnuvši se i na nove učače Kur'ana poručivši kako boljeg dočeka i ljepšeg iskazivanja dobrodošlice Ramazanu nema od vjerničkog osjećaja i mogućnosti da se u Ramazan uđe sa otvaranjem Kur'ana, a što je čast i zadovoljstvo novih učača Kur'ana.

Vi ste na ovaj način posvjedočili svoju ljubav prema Allahu, dž.š., jer čuveni ashab Abdullah ibn Mes'ud navodi da ako želite provjeriti svoju ljubav prema Allahu,dž.š., provjerite kakav je vaš odnos prema Allahu,dž.š., istaknuo je Alem ef. Na kraju programa, mladi ovog džemata su svim prisutnima podijelili i prigodne poklone sa ramazanskom čestitkom, a najmlađima uz poklone i dječije ramazanske vaktije.

Spomenimo na kraju da su kurs Sufare u džematu Zdena uspješno okončali: 1. Ćerenić Armina2. Ćerenić Damir3. Puškar Fatima4. Brkić Fatima5. Ćehić Aza 6. Šogolj Zlata 7. Ćerenić Fatima 8. Ičanović Amira9. Sivac Jasmin 10. Ćoralić Kemal11. Pivalić Zaim 12. Mujkanović Belmin 13. Jagurdzija Zilhad14. Krupić Zerin. Čestitamo vrijednoj ekipi i molimo Allaha, dž.š., da im Kur'an bude vodič u životu i šefadžija na Sudnjem danu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0