instant fap

U firmi „Remus“ uskoro novih 20 radnika

U firmi „Remus“ uskoro novih 20 radnika

Dvadeset radnika iz Sanskog Mosta u narednom periodu proći će program prekvalifikacije i dokvalifikacije u metaloprerađivačkom sektoru, te se nakon toga zaposliti u pogonima firme „Remus“ u ovom gradu. Ugovor o realizaciji ovog projekta, koji će se financirati sredstvima Razvojnog fonda Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP) potpisan je u četvrtak, a njegova vrijednost iznosi oko šezdeset hiljada maraka.

Sredstva za realizaciju projekta će zajednički osigurati UNDP i Općina Sanski Most. U proizvodni pogon austrijske firme „Remus“ u Sanskom Mostu, inače jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača auspuha za automobile, do sada je uloženo 1,5 miliona eura, te zaposleno pedeset radnika. Planirana je ukupna investicija u iznosu od 5,3 miliona maraka i zapošljavanje ukupno tri stotine radnika, što će se desiti u naredne dvije godine.

Preko devedeset posto svoje proizvodnje ova firma izvozi u oko šezdeset zemalja svijeta, a kompletna proizvodnja iz Sanskog Mosta namijenjena je upravo izvozu. Prije dvije godine firma „Remus“ privatizirala je sansko poduzeće „Enkom“, koje se bavilo proizvodnjom plastične stolarije, te su svi poslovni objekti u međuvremenu prilagođeni novom modelu proizvodnje.

reprezent

KOMENTARI