instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

U Istanbulu održana promocija turskog izdanja monografije ”Očima ljubavi” Samira Sinanovića

U Istanbulu održana promocija turskog izdanja monografije ”Očima ljubavi” Samira Sinanovića

Turska fondacija BSA inicirala je dodatne mostove kulture te obezbijedila prijevod monografije “Bosna i Hercegovina – Očima ljubavi” na turski jezik.

U Istanbulu je održana promocija turskog izdanja monografije ”Očima ljubavi”, autora Samira Sinanovića iz Sanskog Mosta. Promocija je ujedno otvorila Dane kulture o Bosni i Hercegovini.

Knjiga “Bosna i Hercegovina – Očima ljubavi” slovi kao jedinstvena predstavnica BiH, sačinjena od 448 kvalitetnih stranica upečatljivih fotografija i značajnih autorskih tekstova, koju je prvo Sarajevo i sarajevska publika imala priliku upoznati u decembru prošle godine.

Osim Sarajeva, Sanskog Mosta, Mostara, Praga i ostalih gradova gdje je monografija već predstavljena, još duža je lista adresa gdje bi ova knjiga trebala biti predstavljena unutar BiH i regiona.

S obzirom na to da je riječ o optimističnom projektu koji je vidio svjetlo dana isključivo zbog upornosti vizije i misije autora i fotografa Samira Sinanovića te nesebične podrške pojedinaca, vijest da je knjiga prevedena na turski jezik poprima još veći značaj i dodatne dimenzije.

Monografija “Bosna i Hercegovina – Očima ljubavi” je vrlo ozbiljan projekt koji na ilustrovani i inovativan način govori o BiH i njenim vrijednostima. Činjenica da premalo poznajemo sebe, svoje porijeklo, tradiciju, kulturu, običaje i kulturno-historijsko i prirodno nasljeđe, ukazuje na potrebu za ovakvim projektom koji bi inspirirao pojedince i grupe, ali ponajviše zvanične institucije iz sfere obrazovanja, kulture i turizma, da više sarađujemo, komuniciramo, putujemo i volimo širom Bosne i Hercegovine, saopćili su organizatori.

KOMENTARI