instant fap

Proljetno vrijeme u Sanskom Mostu

Proljetno vrijeme u Sanskom Mostu

Početak godine u BiH donio je stabilno vrijeme, bez snježnih padavina i niskih temperatura, koje će se zadržati i narednih dana

Naime, samo u višim predjelima na istoku se očekuje provijavanje slabog snijega, dok će u ostalim biti većinom umjereno oblačno, sa sunčanim intervalima i ponegdje slabom prolaznom kišom. Ono što je vrlo zanimljivo je da se na dan pravoslavnog Božića očekuju temperature i do 10, a na jugu i do 13 stepeni Celzijusovih, a da nas pravo zimsko vrijeme sa niskim temperaturama i snijegom očekuju oko 24. januara, pišu Nezavisne.

“U nedjelju pretežno oblačno i malo svježije, na jugu sunčanije. Povremenih slabih padavina može biti u centralnim krajevima i to kiše, a samo u planinama na istoku provijavanja snijega”, istakli su u RHMZ RS i dodali da će se dnevne temperature kretati od tri do sedam stepeni, na jugu do 12.

Prognoze pokazuju i da se u ponedjeljak, očekuje promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i dalje toplo za ovo doba godine. Iznoseći prognozu za januar Nebojša Kuštrinović, član Savjeta za klimatske promjene BiH, rekao je da da će posljednja dekada januara donijeti pad temperatura i snijeg.

On je istakao da će nešto slabog snijega biti 5. i 6. januara, a da potom slijedi period stabilnog vremena sa relativno visokim temperaturama, koje će više priličiti kraju zime ili početku proljeća, navode Nezavisne.

“U periodu od 13. do 20. januara bi trebalo da bude suvo sa mrazevima i maglom, ali bez padavina. Prave snježne padavine dolaze oko 24. januara”, rekao je Kuštrinović i dodao da bi takvo vrijeme trebalo da traje sve do zadnjeg dana januara. Prema njegovim riječima, februar bi trebalo da bude nešto manje hladan i suvlji, dok se u martu očekuje prosječno toplo vrijeme.

KOMENTARI