instant fap

U kampu u koji je kćerka Toma i Katie trebala ići brutalno kažnjavaju članove

Sea Organization, ili Sea Org, posljednjih je dana došao pod povećalo javnosti zahvaljujući velikom hollivudskom razvodu Katie Holmes i Toma Cruisea.

Iako su čelnici scijentološke crkve negirali sve medijske natpise koje su ih povezivali s razvodom Cruise/Holmes, upravo ova organizacija u posljednje vrijeme dobiva poprilično publiciteta, i to negativnog!

Trenutno sjedište Sea Orga, kojeg scijentolozi nazivaju bratskim redom, nalazi se na imanju Gold Base u Kaliforniji, blizu grada San Jacinto, na izoliranom području okruženom brdima. Članovi Sea Organization ne smiju imati djece, plaća im je samo 50 dolara sedmično te mogu biti kažnjeni zbog samog krivog pogleda na nekog drugog, piše DailyMail.

Tada završavaju u ‘The Hole’ – dvije skučene prikolice koje služe za kažnjavanje članova. Jedan član tvrdio je kako su ga zatvorili na 18 sati bez hrane i vode! Uslijedila je tužba te na kraju je presuđeno u njegovu korist i organizacija mi je morala isplatiti dva i pol miliona dolara, prenosi dnevnik.hr. U The Hole, ili Rupi, provode se grupne terapije – kažnjenici moraju ispovjedati svoje grijehe toliko dugo, dok se od iznemoglosti ne onesvijeste!

Cijelo imanje nadziru snajperisti, oko posjeda je postavljena bodljikava žica i na cijelom su imanju senzori pokreta kako bi se tačno znalo tko je gdje u datom trenutku. Polaznici ne smiju napustiti kamp ako za to nemaju dozvolu. Ako ipak odluče pobjeći, ekipa posebno obučenih agenata prisiljava ih na povratak, a glavno im je ‘oružje’ emocionalni pritisak na bjegunca, a ne prezaju ni pred upotrebom sile.

Podsjetimo, spomenutu organizaciju unutar Scijentološke crkve, također je osnovao začetnik religije L. Ron Hubbard 1968. godine, vodeći ljude na putovanja brodom kako bi im prenio svoja učenja i u potragu za blagom koje je sakrio u prošlom životu.

KOMENTARI