U Kijevu se sve zna – SIGURNO SDA!

Homeinmedia danas

U Kijevu se sve zna – SIGURNO SDA!

SNAGA Sanjana uz SDA!

U Kijevu je i ovoga puta bila SIGURNA kukuruzna lutma, kao što je po svemu sudeći SIGURNA i predstojeća ubjedljiva pobjeda SDA u Kijevu. Na ovoj se predizbornoj tribini tražilo i mjesto više za sjesti, jer su mještani Kijeva jedva dočekali ovaj susret, kako bi mogli s nekim razgovarati o novonastalim problemima. Upravo su Kijevljani bili žrtve i svjedoci kontinuiranog i hroničnog nerada bivše većine u Općinskom vijeću predvođene SDP-om, NES-om i NiP-om. 

A kako su kazali prisutni mještani, pored blokiranja rada Općinskog fonda i svih predviđenih projekata u Kijevu, bivša većina je planirala da u Kijevu smjesti i deponiju, što je izazvalo i proteste mještana ove mjesne zajednice. 

Prilikom predstavljanja kandidata za predstojeće izbore u prvom dijelu tribine, prisutnima se obratio kandidat za Skupštinu USK-a Asmir Kadirić, koji je poselamio prisutne i obavijestio ih o svim prethodnim aktivnostima i mjerama koje je Vlada FBiH uradila da bi došlo do povećanja penzija. On je također istakao da kao član šehidske porodice, sin poginulog borca i kao mlada osoba nastavlja kontinuitet borbe za BiH, a SDA je SIGURNA snaga opstojnosti države.

Prisutne je poselamila mlada vjećnica i kandidatkinja za Skupštinu USK Alma Tulek, koja je mještane obavijestila o aktuelnim promjenama u OV, te ih pozvala da se aktivno uključe u planiranju budućih projekata u Kijevu, zajedno sa novom većinom u Općinskom vijeću.

O budućim projektima, koji će biti realizirani u Kijevu, prisutne je informirao kandidat i savjetnik općinskog načelnika Ernad Seferović. On je mještanima predstavio projekat renoviranja lokalne škole, u kome je međunarodna fondacija UNDP-a obezbijedila 30% a općina 70%. Seferović je istaknuo i to da je u Rebalans budžeta uvrštena izgradnja puta u Jasiku u vrijednosti od 80.000 KM. Seferović je svoje izlaganje završio sa porukom kako je važno u teškim vremenima odabrati pravu stranu, a da je prava SIGURNA strana za grad Sanski Most i državu BiH – SDA.

Mlada kandidatkinja za Parlament FBiH Sanna Hadžidedić, istakla je da je privilegija i čast biti  kandidat ispred SDA za bilo koju listu. Istakla je važnost borbe za Bosnu i Hercegovinu pa i nas mladih koji trebamo razvijati državotvornu svijest među svojom mlađom generacijom.

Prisutnima se obratio i kandidat za Parlament FBiH, Asim Kamber koji je kazao  „Vi ste Kijevljani najbolji primjer kako vam politika i političari mogu štetiti. Osim što su blokirali vaših nekoliko projekata, oni su ovdje u Kijevu doslovno u vaša dvorišta i na vaše njive koje nas hrane htjeli izgraditi gradsku deponiju. Isti onaj čovjek koji je ovdje u Tomini „ispod žita“ otkupio školu za svoj privatni biznis, sad je htio zbog privatnih interesa „ispod žita“ postati i vlasnik deponije preko zeničke ALBE.  Jasno je da su  SDP i NES iza svega toga stajale kao što  je jasno da je  SDA stala uz vas. Uz vas smo bili i uz vas ostajemo – SIGURNO!“

Mještanin Sudo Aganović se zahvalio svojim mještanima na dolasku, ali i kandidatima i članovima SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na kontinuitetu zajedničkih realizacija svih projekata, jer su sve projekte u Kijevu radili čelnici i kadrovi SDA na čelu sa Asimom Kamberom.

Razgovaralo se i o aktuelnim problemim u Kijevu, gdje je Kijevljanka Rasima Mahić kazala da zbog zastarjelih vodovodnih cijevi dolazi do plavljenja privatnog posjeda, te tražila rješenje za problem.  

U nastavku tribine jela se lutma koja je Kamberu poklonjena, ali je on odlučio da je podijeli sa svim prisutnima. Poznata Kijevska kukuruzna lutma, doduše je poznata samo članovima i čelnicima SDA, jer Kijevljani svoju poznatu lutmu dijele i degustiraju sa onima koji rade. A to su u gradu na 9 rijeka i u Kijevu SIGURNO SDA i njeni članovi. Lutma se brzo pojela, komad više se tražio, a hanume Kijeva su na kraju naglasile da preuzimaju obavezu u pripremi lutme za 2.Oktobar.  I naše VRIJEDNE KIJEVSKE HANUME SIGURNE U SDA.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0