instant fap

U Kini uhapšene 802 osobe koje su se bavile trgovinom djece

Kinesko Ministarstvo za javnu bezbjednost saopštilo je danas da je policija uhapsila 802 osobe zbog sumnje da su umiješane u trgovinu djecom, te da je spašeno 181 dijete u velikoj operaciji obavljenoj u 15 provincija.

U saopštenju se navodi da su u policijskoj operaciji koja je pokrenuta početkom godina uništena dva lanca trgovine ljudima i da su uhapšene njihove vođe. Akcija je pokrenuta nakon što je policija primijetila naznake trgovine ljudima, među kojima je često pojavljivanje trudnica u klinici u provinciji Hebej na sjeveru Kine.

Najtraženiji osumnjičenik Shao Zhongyuan uhapšen je okrugu Pingyi u provinciji Shandong. Vlasti smatraju da je član bande koja je trgovala s više od stotinu djece.  Osim njega privedeni su još neki ključni osumnjičenici.

Trgovina djecom je veliki problem u Kini, u kojoj je na snazi stroga politika da porodice mogu imati jedno dijete što je dodatno doprinijelo razvoju ovog nelegalnog tržišta.

U sklopu borbe protiv ove vrste trgovine, kineski sudovi obično ističu veoma stroge kazne u pojedinim slučajevima i smrtnu.

KOMENTARI