instant fap

U Londonu otvoren najveći McDonald's restoran na svijetu

Glavni grad Engleske London i domaćin Olimpijskih igara, koje će početi sljedećeg mjeseca, postao je dom najvećeg McDonald's restorana na svijetu, koji je smješten usred Olimpijskog parka.

Procjenjuje se da će ogromni restoran svakodnevno ugošćavati 1.200 klijenata na sat te zaraditi više od tri miliona dolara tokom Olimpijskih igara.

Restoran se prostire na skoro 300 metara kvadratnih i veći je od trenutno najvećeg McDonald's restorana u Moskvi. Međutim, moskovljanski McDonald's će svoju titulu najvećeg vratiti 9. septembra s obzirom na to da će ovaj u Londonu biti uklonjen, a materijal utrošen za gradnju će biti recikliran.

Restoran ima više od 1.500 mjesta za sjedenje i jedan je od četiri restorana koji se nalaze u Olimpijskom parku. Procjenjuje se da će za 29 dana trajanja Olimpijade biti posluženo milijardu i 75 miliona jela.

McDonald's je sponzor olimpijskih igara od 1968. godine. Nerijetko je bio na udaru kritika zbog promoviranja brze hrane u vrijeme kada se slavi sport i zdrav život, međutim, posjetioci ne mogu bez njihove hrane.

KOMENTARI