instant fap

U Nadarevićima je nogometni DNK: Safetov sin oduševio na turniru u Tuzli

U Nadarevićima je nogometni DNK: Safetov sin oduševio na turniru u Tuzli

Iako je 15-godišnji Ismir u ovom momentu još daleko od terena koji život znači, na dobrom putu je da se ostvari kao nogometaš, a to se moglo vidjeti i na trodnevnom turniru pionirskih reprezentacija koji je u organizaciji NSFBiH održan u Tuzli. Selekcija Unsko-sanskog kantona za koju je mladi Nadarević nastupao osvojila je drugo mjesto, a velike zasluge za to ostvareni uspjeh pripadaju sinu nekadašnjeg nogometaša Zagreba, Sarajeva, Eskisehirspora… koji je proglašen najboljim strijelcem turnira.

Mnogim mladim igračima bi prezime Nadarević možda predstavljalo i breme, međutim Ismir je odlučio izgraditi sopstveni nogometni put, a to što je Safetov sin želi samo da iskoristi kao dodatnu motivaciju u početku karijere.

“Prezime koje nosi Ismir možda mu bude predstavljalo uteg, ali svojim radom dokazuje kvalitetu. Niko ne bi bio sretniji od mene da me nadmaši”, govori nam stariji Nadarević, ističući kako nije utjecao na sinovu odluku da se bavi nogometom.

“Ismir je to sam odlučio, kao i još mlađi sin Adi. Imali su vlastitu želju i volju, uz mene su zavoljeli nogomet i odlučni su da se time bave u budućnosti. Obojica su trenutno u cazinskoj Krajini, ali vrlo vjerovatno će ‘preko granice’ na zimu, tačnije u Domžale…”

Otkrio nam je i Nadarević kako je Ismir dobio ime.

“U prošlosti sam igrao za Sarajevo, volim taj klub, borio sam se na svakoj utakmici. Kada sam dobio nagradu “Ismir Pintol”, u znak zahvale navijačima svom starijem sinu sam dao ime Ismir. Ko zna, možda jednog dana bude nosio bordo dres.”

Iako tate često guraju sinove, kod Nadarevićevih to nije bio slučaj. Njihove treninge i utakmice je rijetko kad posmatrao, kada bi god ko ranije pokušavao pisati o njima, odbijao je to riječima: ‘Mladi su još, to nije dobro za njih…’ Zna Safet iz iskustva kako se trebaju odgajati budući nogometaši…

Turniru na kojem je Ismir Nadarević ponio titulu najboljeg strijelca prisustvovao je i selektor pionirske reprezentacije BiH Zoran Erbez, koji je imao jedinstvenu priliku da izvrši uvid u najkvalitetnije igrače sa prostora Federacije BiH.

KOMENTARI