instant fap

U nedjelju dan košarke u Sanskom Mostu

U nedjelju dan košarke u Sanskom Mostu

Ljubitelji košarke u Sanskom Mostu u narednu nedjeljju će moći uživati u dvije utakmice koje će se odigrati u Gradskoj dvorani. U prvoj utakmici, koja počinje u 13, sati nakon dužeg vremenu na parket će izići članice Ženskog košarkaškog kluba „Sana“ koje će u prijateljskoj utakmici ugostiti košarkašice Univerzalne škole koraške „Tempo“ iz Bihaća Utakmica se igra na zahtjev gostujuće ekipe, a Sanjankama će dobro doći na ponovo osjete takmičarska iskušenja.

Naime, ženski košarkaški klub se trenutno ne takmiči, obzirom da se na igra prvenstvo Kantonale lige za košarkašice. Cilj rukovodstva kluba je da se djevojke održe na okupu, da redovno treniraju, te da se pokušaju iznaći financijska sredtsva kako bi se na proljeće naredne godine prijavili u A-1 ligu Federacije BiH.
U drugoj nedjeljnoj utakmici, koja počinje u 15 sati, juniori OKK „Sane“ će ugostiti svoje vršnjake iz KK „Hunters“ iz Prijedora. Utakmica se igra u okviru 5. kola kantonalne lige, a u dosadađnjem dijelu prvenstva sanski juniori su oostvarili polovičan učinak, po dvije pobjede i poraza.
Iz oba sanska košarkaška kluba upućen je poziv ljubiteljima sporta, a posebno omladini, da svojim prisustvom uveličaju dan košarke u Sanskom Mostu i, svakako, daju podršku sanskim košarkašicama, a posebno juniorima OKK „sane“ kako bi došli do svoje treće prvenstvene pobjede.

KOMENTARI