U novom Netflixovom filmu s radnjom u Splitu ulogu ostvario i glumac naših korijena

HomeVijestiBiH

U novom Netflixovom filmu s radnjom u Splitu ulogu ostvario i glumac naših korijena

Džemper kojeg je isplela Rabija Fejzić u najnovijem broju magazina “Vogue”

Na Netflix uskoro dolazi triler “The Weekend Away” koji je samom najavom počeo privlačiti puno pažnje kod nas. A kako i ne bi, kada se radnja odvija u Splitu, a u jednoj od uloga ostvario se i Amar Bukvić, glumac bh. korijena.

Uz zvijezdu hit serije “Tračerica” Leighton Meester, ulogu inspektora ostvario je glumac kojeg smo imali priliku gledati u domaćim filmskim i pozorišnim ostvarenjima.

Trailer koji je izašao jučer, odmah u prvim scenama prikazuje kadrove centra Dalmacije, prelijepog Splita.

“Prvi put ste u Hrvatskoj?”, pita taksista u traileru.

Kako doznajemo, radnja prati dvije prijateljice koje odlaze na odmor u Hrvatsku. Nakon lude noći, jedna od njih biva ubijena, a ona druga, koja se ne sjeća šta se desilo protekle noć – optužena za njeno ubistvo.

Režiju je potpisala Kim Farrant, scenario Sarah Alderson po čijoj je knjizi film i rađen, a pored Bukvića koji utjelovljuje inspektora, u filmu se pojavljuje i hrvatska glumica Iva Mihalić.

“Jako sam uzbuđen”, izjavio je Amar povodom snimanja filma, čiji je trailer objavio na svom Instagramu.

Amar je, inače, rođen u Zagrebu, no roditelji Amir i Hasija su rođene Sarajlije, a od njih je i naslijedio ljubav prema glumi. Publika ga je imala priliku gledati u brojnim filmovima i serijama, a u regiji naročito ga pamte po ulogama u serijama “Ponos Ratkajevih”, “Bibin svijet”, “Najbolje godine” te “Vatre ivanjske”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0