instant fap

U ovim blagdanskim danima moramo pokazati koliko volimo domovinu

Zastupnik u Parlamentu BiH i potpredsjednika SDA Šemsudin Mehmedović uputio je čestitku u povodu Ramazanskog bajrama svim muslimanima Bošnjacima u domovini i dijaspori, kao i svim muslimanima svijeta, sa iskrenim željama da ovaj veliki blagdan provedu u miru i veselju, zajedno sa svojim porodicama.

“Nažalost, stanje u kojem dočekujmo ovaj veliki dan nije takvo da imamo previše razloga za praznovanje. Neprijatelji Bosne obrušili su se na našu domovinu sa svih strana, ne poštujući tako ništa što je sveto. Ni zemlju, ni narod, ni dostojanstvo, ni vjeru, na koncu ni Ramazan.

Napadi na džamije, napadi na postače, usko povezani s napadima na državu i njeno negiranje kako od naših komšija iz RS-a, koja je u Bosni i Hercegovini, tako i od susjeda iz Beograda, ne daju nam mira i od nas zahtijevaju budnost.

Voljeli bismo da o tome ne moramo posebno govoriti, ali neprijatelji Bosne i Hercegovine su se potrudili da nam po ko zna koji put skrenu pažnju – borba za državu još nije gotova.

Zato, u ovoj bajramskoj čestitki, želim poručiti svim vjernicima, ali i svim patriotima i građanima ove zemlje, da upravo u ovim danima najvećeg muslimanskog blagdana trebamo pokazati koliko volimo našu domovinu. A to ćemo pokazati tako što ćemo ići u naše džamije, biti s našim porodicama, posjetiti naše porodice, otići na šehidska mezarja, ali i pružiti ruku komšiji, pozvati na mir, suživot i zajedništvo u BiH. To je oduvijek bio adet (običaj) u Bosni i tako, će, ako Bog da, i ostati”, navodi Mehmedić.

KOMENTARI