U ovim jesenjim radostima trebali bismo uživati svakodnevno

HomeMagazin

U ovim jesenjim radostima trebali bismo uživati svakodnevno

Veoma topla i pretežno suha jesen na Balkanu sve do sredine oktobra

Jesen je u punom jeku – lišće mijenja boje, temperature su niže i u zraku se osjeti onaj jesenji miris. Ovo godišnje doba mnogima je omiljeno te je idealno za svakodnevno uživanje u ovim malim radostima, prenosi Zadovoljna.hr. 

1. Ispijanje omiljenog čaja 

Jabuka i cimet, borovnica, brusnica i šumsko voće samo su neki od okusa koji nas uvijek podsjećaju na jesen. Uz šoljicu ovog finog toplog napitka skoro pa možemo “okusiti” jesen te je idealan način za opuštanje. 

2. Paljenje najdraže mirisne svijeće 

Još jedna mala jesenja radost je i miris omiljene svijeće koji se širi našim našim domovima te tako stvara i unutarnje jesensko okruženje. Miris naranče, cimeta ili vanilije jedan je od onih bez kojih je jesen nezaobilazna. 

3. Šetanje parkom 

Potpun doživljaj jeseni osjeti se šetnjom. Parkovi su prepuni drveća čije lišće mijenja boje, a polako i tlo postaje dom otpalog lišća. Za uživanje u bogatstvu jesenjih boja dovoljna je kratka šetnja koja ima i relaksirajući učinak. 

4. Izležavanje pod mekanom dekicom 

Nakon šetnje vrijeme je za odmaranje na kauču pod mekanom dekicom. Upravo tada šoljica omiljenog čaja ili kafe najbolje odgovara. Odvojite malo vremena za sebe, odmorite se i uživajte u toplini pahuljaste dekice i finog napitka. 

5. Gledanje jesenjih filmova 

Svako od nas ima omiljene filmove, serije ili knjige za kojima posežemo tokom jesenjih večeri. Upravo uz njih ćemo još lakše osjetiti taj ugođaj i još slađe ćemo zaspati. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: