instant fap

U ponedeljak pojačana kontrola saobraćaja

U ponedeljak pojačana kontrola saobraćaja

Pripadnici Policijske stanice Sanski Most će prema mjesečnom Planu rada u ponedeljak, 14. decembra, izvesti pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, akcija će se provesti u vremenskom terminu od 10 do 13 sati sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti motornog vozila,zatim podsjedovanje zimske opreme, kontrolu prekršaja prekoračenja brzine kretanja motornih votila počinjenjih od vozila inostranih registarskih oznaka – rad sa PDA uređajem, poštivanje saobraćajne signalizacije – nepropisno zaustavljanje i parkiranje, kontrolu prevoza djece mlađe od 12 godina u motornom vozilu, korištenje sigurnosnog pojasa, kao i druge prekršaje.

U akciji će učestovati dvije motorizovane i četiri pješačke patrole koje će pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sprovesti na magistralnom putu M – 15 na dionici Novo Naselje – Šejkovača, zatim na regionalnom putu R – 405, te na području užeg dijela grada. Iz Policije stanice sanski Most upozoravaju vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, kako policijski službenici na terenu ne bi morali provoditi kaznene mjere.

KOMENTARI