U potresu poginuo dječak porijeklom iz Srbije. “Našli su ga u majčinim rukama”

HomeVijestiGlobus

U potresu poginuo dječak porijeklom iz Srbije. “Našli su ga u majčinim rukama”

Broj preminulih u Siriji i Turskoj premašio 11.000

U POTRESU u Turskoj poginuo je osmogodišnji dječak porijeklom iz Srbije, javljaju srpski mediji. Novosti pišu da je dječak Robin poginuo u Iskenderunu, gdje je živio s majkom.

Mediji pišu da je dječak umro u majčinom zagrljaju te da ga je ona u noći potresa pokušala zaštititi rukama i tijelom. Dječakov otac Igor, kako pišu mediji, radi u Meksiku, a najbliži rođaci žive u Kragujevcu i Beogradu.

“Bio je izuzetno pametno i lijepo dijete. Plavokos, vedar, pravi anđeo”, ispričao je Novostima Igorov bratić. “Često je dolazio u Srbiju. Ponekad s majkom, a češće s oba roditelja. Uvijek smo se radovali njihovim dolascima i odmorima koje smo zajedno proveli. Bio je s nama tijekom novogodišnjih praznika”, dodao je.

Mediji pišu da je obitelj iz Kragujevca odselila u Iskenderun jer je otac tamo dobio posao. Kasnije je zbog posla preselio u Meksiko, a majka i sin su ostali u Iskenderunu.

Podsjetimo, u potresu koji je u ponedjeljak pogodio Tursku i Siriju ukupno je poginulo više od 15.800 ljudi, navodi se u novom izvješću koje su objavili dužnosnici i spasioci. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) procjenjuje da bi broj mrtvih mogao dosegnuti i 20.000. Samo u Turskoj je ozlijeđeno više od 53.000 ljudi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0