instant fap

U potresu u Petrinji poginula curica, imala je 12 godina

U potresu u Petrinji poginula curica, imala je 12 godina

SNAŽAN potres pogodio je Hrvatsku, epicentar potresa magnitude 6.2 je bio kod Petrinje, ali jako se osjetio u cijeloj Hrvatskoj.

U Petrinji je poginulo jedno dijete, potvrdio je gradonačelnik Darinko Dumbović. Radi se o 12-godišnjoj djevojčici.

“Kao da je Hirošima, pola grada mi nema. Nalazim se trenutno pred mrtvom curicom koja je poginula, čekamo pomoć”, rekao je u razgovoru za HRT Dumbović.

“Izvukli smo malo dijete od četiri godine, grad je razrušen, ne može se u njemu više živjeti. Katastrofa, majke plaču za djecom, ne znam što mi je u jednom vrtiću, što u drugom. Supruga me zove, palo joj je na glavu nešto. Treba nam pomoć, trebaju nam hitne službe”, zavapio je.

“Ovo nema veze sa životom. Moj grad je razrušen potpuno. Mrtvu djecu imamo. Trebaju nam vatrogasci, ne znamo što je ispod površina, na jedan auto je pao krov, trebamo pomoć”, izjavio je za HRT gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Ulice Petrinja su pune ruševina

Ulice Petrinja su pune ruševina, veliki broj objekata je oštećen, a spasioci tragaju za preživjelima, javila je televizija N1.

Sve raspoložive vatrogasne ekipe iz Zagreba, na putu su prema Petrinji, gdje spasilačke službe i vatrogasci golim rukama pretražuju ruševine.

Iz jednog stambenog višekatnog objekta izvučeni su otac i dijete koji su vozilom Hitne medicinske pomoći prebačeni u bolnicu. Za sada se ne zna kakve su ozljede zadobili, ali su ih odnijeli na nosilima.

Seizmolog Krešimir Kuk izjavio je da je potres između Siska i Petrinje bio snage 6.2 Richtera i da je po oslobođenoj energiji tridesetak puta jači od onoga koji s dogodio u ožujku u Zagrebu

Govoreći za televiziju N1 Kuk je kazao da potres nije iznenađujući, te dodao da vjeruju da je ovo najjači udar.

KOMENTARI