instant fap

U rijeci Sani nađene četiri bombe

Četiri bombe koje su ronioci Ronilačkog kluba “Sana” iz Prijedora pronašli u subotu prilikom čišćenja rijeke Sane bezbjedno su danas izvučene iz vode, rekao je Duško Anikić, vođa tima za uklanjanje neeksplodiranih ubojitih sredstava pri Republičkoj upravi civilne zaštite.

Anikić je rekao da je akcija provedena u saradnji sa roniocima, sa kojima odrađuju ovako specifične zadatke.

“Ronioci prvo naprave snimke podvodnom kamerom i donesu kod nas da procijenimo koliko je opasno pomjerati bombe, a potom ih izvlačimo do obale“, objasnio je Anikić i dodao da je tako urađeno i u ovom slučaju.

Ronilac Vanja Rađenović rekao je da su bombe izvadili sa dubine od 3,5 metara i dodao da one na toj dubini nisu predstavljale opasnost za kupače.
On je podsjetio da su ronioci u akciji „Očistimo Sanu i Gomjenicu za jedan dan“ četiri bombe našli u krugu od jednog kvadratnog metra i da su odmah obavijestili nadležne.

Stručni saradnik za poslove civilne zaštite u opštini Prijedor Draško Đenadija rekao je da je uklanjanje bombi iz vodotoka rizična acija.

“To su rizične akcije, ali zbog značaja i bezbjednosti kupača mi se na njih odlučujemo u krajnjoj nuždi“, rekao je Đenadija.

On je apelovao na građane da pozovu civilnu zaštitu, ukoliko žele da se riješe zaostalog naoružanja.

“Odbacivanje neeksplodiranih sredstava u prirodu, a pogotovo u vodotoke, nedopustivo je jer predstavlja stalnu opasnost, a i kad takva sredstva budu pronađena na ovakvim mjestima vrlo teško ih je ukloniti“, rekao je Đenadija.

KOMENTARI