U SAD-u i Velikoj Britaniji više vremena se provodi na TikToku nego na YouTubeu

HomeVijestiGlobus

U SAD-u i Velikoj Britaniji više vremena se provodi na TikToku nego na YouTubeu

Ovo su zemlje koje su zabranile TikTok, ima ih više nego što mislite

U izvještaju kompanije App Annie je navedeno da se u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji dnevno duže koristi Android aplikacija TikToka nego YouTubea.

Istaknuto je da se u ovim državama više vremena provodi na TikTokovoj aplikaciji. Ocijenjeno je da je to posljedica toga što je ova aplikacija poboljšana, a to se odnosi i na kvalitet emitovanja videozapisa.

YouTubeova aplikacija je i dalje među pet onih koje se najduže koriste – na kojima se provodi najviše vremena. Međutim, YouTube, koji je u vlasništvu Googlea, ima dvije milijarde korisnika, što je znatno više od 700 miliona TikTokovih korisnika, a koliko ih je imao sredinom prošle godine.

Izvještajem, odnosno istraživanjem bili su obuhvaćeni isključivo oni koji imaju mobitele s Android sistemom. No, iz istraživanja je izuzeta Kina, gdje je TikTok, poznat pod imenom Douyin, najpopularnija aplikacija.

TikTok je u aprilu ove godine nadmašio YouTube po tome koliko korisnici provode vremena na njegovoj aplikaciji. Osim toga, TikTokova aplikacija je 2020. bila najviše preuzimana.

Treba naglasiti i da je kompanija App Annie specijalizirana za analizu tržišta aplikacija, piše BBC.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: