instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

U Sanski Most dolaze najbolji kick bokseri iz regije

U Sanski Most dolaze najbolji kick bokseri iz regije

Sanski Most će u narednu subotu ugostiti najbolje kick boksere iz regije koji će nastupiti na Internaciolanom kickboxing turniru „Sana open 2019“.

Radi se o velikom sportskom događaju, jednom od najvećih koji se posljednjih godina organizira u gradu na devet rijeka. U sklopu obilježavanja Dana oslobođenja Sanskog Mosta, u subotu 5. oktobra u Gradskoj dvorani će se održati Internacionalni kickboxing kup „ SANA OPEN 2019 “ na kojem se očekuje učešće oko 300 takmičara u svim uzrasnim kategorijama.

Takmičenje organzuje Taekwondo klub „Galaja“, a bit će održano u četiri disciiline: light contact, poingt fight, kick light i muzičke forme u konkurenciji pionira, kadeta, juniora i seniora. Dolazak takmičara se očekuje sutra u večernjim satima, te u subotu kada će u jutarnjim satima biti obavljeno vaganje i žrijebanje. Svečano otvaranje turnira je u 10:30 sati, nakon čega slijede cjelodnevne borbe.

Prema riječima Huseina Bećitrevića, trenera taekwondo kluba „Galaja“ i glavnog organizatora ovog sportskog događaja, učešće su najavili klubovi iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH. On očekuje i dobre rezultata svojih pulena koji su se dobro priremili za ovo veliko takmičenje. Organizaciju turnira su pomogli Vlada USK i Općina Sanski Most, te kantonalni i općinski sportski savez, a iz Taekwondo kluba „Galaja“ se zahvaljuju i nekolicini sponzora koji su pomogli ovaj sportski događaj, jedan od najvećih koji je posljednih godina organiziran u gradu na devet rijeka.

U Sanskom Mostu će nastupiti najbolji kick boksera iz regije, očekuju se atraktivne borbe, a ulaz za građane je slobodan.Turnir je najavljen i na službenoj stranici Kickboxing saveza BiH.

KOMENTARI