instant fap

U Sanskom Mostu upriličen info-štand

Petak, 07.12.2012. god., u okviru projekta ˝Jedna marka za narod Gazu˝, aktivisti i volonteri nekoliko nevladinih organizacija koje djeluju na području općine S. Most, organizirali su info-štand.

Aktivnost je održana na prostoru ispred Hamzigebove džamije, a građani su ovom prilikom imali mogućnost da se pobliže upoznaju sa patnjama i stradanjima palestinskog naroda.

Osim podjele propagandnog materijala, organzirano je i prikupljanje novčanih sredstava za pomoć narodu Palestine, kroz dobrovoljni prilog ili kupovinu DVD- materijala ˝Istina o Gazi˝.


Spomenuti materijal je koštao 2 KM, a zarada od dotičnog materijala, kao i dobrovoljni prilog, bit će upućena narodu Palestine.

Ovakvi info-štandovi planirani su u još nekoliko mjesnih zajednica na području općine S. Most, a realizacija ove aktivnosti  je podržana od strane više omladinskih organizacija i institucija.

Inicijator i implementator ovog humanog projekta je humanitarna organizacija Dirhem, a u projektu aktivno učestvuju: Omladinski kulturni centar ˝ Atis˝, Udruženje ˝AKOS˝ (Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport), Multimedijalni servis Exit Media, Vijeće mladih S. Most, Vijeće učenika poljoprivredne škole ˝Sanus Futurum˝, Centar za izgradu mira, te Medžlis IZ S. Most.

 

Zahvalnost za podršku dugujemo i lokalnim medijima, prvenstveno radio Sani, koja je putem priloga o našoj akciji pozvala građane da se odazovu istoj.  Ovom prilikom se zahvaljujemo i građanima S. Mosta koji su se sdušno odazvali ovoj akciji.

Na kraju, želimo napomenuti da i Vi možete uzeti učešće u ovoj akciji, a više o tome možete saznati OVDJE!

 

KOMENTARI