instant fap

U Sarajevu u petak protestni skup “Pokret za Republiku BiH”

Protestni skup građana pod nazivom “Pokret za Republiku Bosnu i Hercegovinu” bit će održan 27. jula u 13 sati u Sarajevu na Trgu djece Sarajeva u organizaciji AntiDayton Group kao građanske inicijative.

Organizatori ovog skupa, koji za cilj ima buđenje svijesti i osjećaja odgovornosti prema domovini kod građana, očekuju veliki broj učesnika, a građanska inicijativa odabrala je govornike na skupu među patriotama koji su dio životnog rada posvetili pravednosti, humanosti i cjelovitosti BiH.

Među najavljenim govornicima su Miro Lazović, Edin Osmančević, Stjepan Kljujić, Aleksandar Hršum, Smail Čekić, Suad Kurtćehajić i Fikret Grabovica te mnogi drugi bh. patrioti.

Skupu bi trebali prisustvovati i članovi iz nekoliko organizacija, grupacija i asocijacija kao što su Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva, Institut za istraživanje ratnih zločina, Pokret mladih i drugi.

Prema današnjoj najavi AntiDayton Group, na skupu će se ukazati na brojne probleme s kojima se BiH suočava, a svoje zahtjeve građani će uputiti funkcionerima u vlasti te zatražiti njihove ostavke kao i zaustavljanje prodaje državne imovine.

Također, zahtjevat će od dužnosnika da u roku od šest mjeseci rade zajedno s građanima na tome da vrate Republiku BiH “svojoj kući” i ponište entitete u kojima vlada samo nekolicina ljudi i u kojima vlada “neistina, propaganda, korupcija, droga i mafija”.

U današnjem saopćenju navode da će, ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispoštuju, tražiti putem relevantnih institucija da se ponove opći izbori, na kojima, prema njihovim stavovima, niko neće glasati za one koji se 20 godina “smiju iz svojih fotelja”.

Organizatori su najavili i da je kodeks skupa pojavljivanje građana s obilježjima Republike Bosne i Hercegovine što znači sa zastavom i grbom s plavim štitom i šest zlatnih ljiljana, ali istovremeno bez obilježja koja karakterišu ličnost i njegovo udruženja ili stranku.

KOMENTARI