instant fap

U SDP-u šokirani potezom člana predsjedništva BIH: Komšić isključio telefon, ne javlja se ni stranačkim kolegama

Član Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDP BiH Željko Komšić danas je iznenada zatražio od Općinske organizacije SDP-a Novo Sarajevo da bude brisan iz evidencije članstva u SDP-u čime, kako je naveo, prestaje i formalno biti član SDP BiH, no u ovoj stranci navode kako oni nemaju pojma o navedenom.

Ovu informaciju objavila je danas popodne Federalna novinska agencija (FENA), ali ju do sada nikao nije želio potvrditi.

Portparol SDP-a Damir Mašić izjavio je za agenciju Anadolija (AA) da je ovakav Komšićev potez veliko iznenađenje za sve u SDP-u i da će se o cijelom slučaju raspravljati na sjednici Predsjedništva SDP-a koja počinje sutra u 14 sati.

Nije želio potvrditi, niti demantirati navode da Komšić napušta SDP. U SDP-u, veli, nisu očekivali ovakav potez.

Potpredsjednica SDP-a Mira Ljubijankić kazala  je da je vidjela informaciju o Komšićevoj ostavci u medijima, ali da o tome ništa ne zna.

“Ne bih ništa komentirala dok me moj drug Željko, koga ja obožavam i u koga se svi mi zaklinjemo, ne pogleda u oči i kaže da je to to. Nemam informacija da se to desilo. Sa Željkom nisam razgovarala, nedostupan je na telefon… Ne mogu to ni zamisliti”, izjavila je Ljubijankić.

Potpredsjednik Damir Hadžić izjavio je za AA da je dobio informacije o ostavci, ali da ne zna da li je Komšić, zaista, tačno.

Željko Komšić je tražio na sjednici Predsjedništva SDP-a u subotu da se odustane od sporazuma sa HDZ-om BiH o provođenju presude Evropskog suda za ljudska prava u Strassbourgu u slučaju “Sejdić i Finci” i ustavnim promjenama u BiH.

Prije samog Komšićevog izlaska sa sjednice Lagumdžija ga je, navodno, pokušao izdvojiti da razgovaraju u četiri oka.

Nakon napuštanja sjednice Komšić je rekao da se nada i da želi da sporazum sa HDZ-om ne bude rješenje za buduće ustavne promjene u BiH.

KOMENTARI