instant fap

U SDS-u šokirani zbog presude Karadžiću: Srbima udaraju trajni pečat odgovornosti za rat

U SDS-u šokirani zbog presude Karadžiću: Srbima udaraju trajni pečat odgovornosti za rat

Srpska demokratska stranka presudu Haškog tribunala Radovanu Кaradžiću, kao i prethodnu koja je izrečena u prvostepenom postupku, smatra neutemeljenom i skandalozno nepravednom.Кada je Haški tribunal u pitanju, stav Srpske demokratske stranke, kako su rekli, ostaje nepromijenjen. 

“On je prevashodno politička institucija čiji je formalni cilj procesuiranje najtežih ratnih zločina na tlu bivše Jugoslavije, a suštinski – nastavak satanizacije srpskog naroda. Drakonskim kaznama srpskim oficirima i političkim liderima, nastoji se udariti trajni pečat odgovornosti Srba za građanski rat u bivšoj Jugoslaviji.
Tendencija da se presuda Radovanu Кaradžiću politički zloupotrijebi kao presuda srpskom narodu i Republici Srpskoj, neće umanjiti ustavnu i političku poziciju Republike Srpske, garantovanu Dejtonskim mirovnim sporazumom, niti doprinijeti pomirenju naroda u Bosni i Hercegovini”, istaknuli su.

Haški tribunal, kaže se, nepravednim i unaprijed skrojenim presudama omogućava nakaradno tumačenje historije za buduće generacije i otvara prostor za trajne nesuglasice i potencijalne sukobe.

Politički motivisane presude, dodaju, neće umanjiti tragediju koja je zadesila sve narode BiH zahvaćene ratnim sukobom, niti će umanjiti bol za nevinim žrtvama.

KOMENTARI