instant fap

U subotu derbi OKK “Sana” – “Limometal” Cazin

U subotu derbi OKK “Sana” – “Limometal” Cazin

Košarkaši OKK „Sane“ iz Sanskog Mosta u narednu subotu protiv „Limometala“ iz Cazina igraju posljednju ovosezonsku utakmicu u prvenstvu  Kantonalne lige USK za košarkaše.

Utakmica se igra u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu sa početkom u 17 sati, iako su Cazinjani u ovom meču nominalno domaćini. Naime, „Limometal“ svoje utakmice većinom igra u Velikoj Kladuši, ali rukovodstvo kluba je pristalo da se ovaj derbi odigra u sanskoj dvorani. U utakmici ova dva kluba u prvom dijelu šampionata igranoj u Sanskom Mostu pobjedili su Cazinjani koji su slavili rezultatom 61:76, ali su sanski košarkaši bili bolji u finalnoj utakmici KUP-a Unsko – sanskog kantona nakon čega su podigli i pobjednički pehar kao najbolja ekipa u ovom takmičenju.  Inače, OKK „Sana „ je vodeću ekipa na prvenstvenoj ljestvici Kantonalne lige sa devet pobjeda i samo jednim porazom. Sanjanima protiv Cazinjana u subotu treba pobjeda čime bi osvojili prvo mjesto i obezbjedili plasman u A 2 ligu Federacije BiH.

No, i „Limometal“ ima samo jedan poraz, ali i dvije zaostale utakmice, tako da igrači ovog kluba najavljuju da u Sanski Most dolaze po novu prvenstvenu pobjedu. Iako rukovodstva i igrači „Sane“ i „Limometala“ gaje prijateljstvo van terena, na parketu ipak postoji veliko rivalstvo. S toga se u predstojećem derbiju očekuje grčevita borba za nove prvenstvene bodove. Iz  OKK „Sane“  je upućen poziv ljubiteljima sporta u Sanskom Mostu da u što većem broju u subotu dođu u Gradsku dvoranu i podrškom sa tribina daju potrebnu podršku sanskim košarkašima kako bi došli do željene pobjede  i ujedno plasmana u viši rang takmičenja, što bi bio veliki uspjeh ove generacije sanskog košarkaškog kluba.

KOMENTARI