instant fap

U toku postavljanje ograde na gradskom mostu

U toku postavljanje ograde na gradskom mostu

Jučer  je započelo postavljanje metalne ograde na jednoj strani gradskog mosta koji se nalazi u završnoj fazi renoviranja, a istovremeno se izvode radovi oko izgradnje trotoara na suprotnoj strani objekta.

Time su praktično započeli finalni radovi i njihovo okončanje se, prema riječima predstavnika nadzornog organa koji prati izvođenje radova, može očekivati do kraja januara ukoliko izvođače posluže vremenske prilike. Nakon postavljanja ograde trebalo bi uslijediti i instaliranje ulične rasvjete na mostu, a nakon toga asvaltiranje, popločavanje trotoara te prilagođavanje pristupnih saobraćajnica.

Načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, istakao je kako je lokalna vlast izuzetno zadovoljna kvalitetom izvedenih radova te dodao kako je riječ o realizaciji najvećeg infrstrukturnog projekta u općini Sanski Most u poslijeratnom periodu. Radovi na rekonstrukciji gradskog mosta u Sanskom Mostu zvanično su započeli krajem mjeseca juna, nakon što je preduzeće „Prijedorputevi“ uvedeno u radove.  Firma koja vrši nadzor na realizaciji ovog projekta je „TZI inžinjering“ iz Sarajeva.

Bivši gradski most u Sanskom Mostu izgrađen je sredinom pedesetih godina i uslijed neodržavanja bio je u veoma oronulom stanju. Projektom rekonstrukcije mosta predviđeno je proširenje postojeće konstrukcije mosta, čime će se dobiti dvije šire kolovozne trake kao i trotoarske površine. Također, realizirana je i  izgradnja balkona s jedne strane mosta gdje će biti omogućeno zaustavljanje i odmor pješaka. Podsjećamo da vrijednost ovog projekta iznosi 1.154.000 maraka, a sredstva su obezbjeđena iz federalnog i budžeta općine Sanski Most.

KOMENTARI