instant fap
Naslovnicainmedia danas

Učenici o početku nastave obaviješteni u 21h!

Učenici o početku nastave obaviješteni u 21h!

Iako je sudija mr sci.Jasmina Lipovača donijela presudu da štrajk prosvjetnih radnika mora biti prekinut kako se djeci ne bi uskraćivalo pravo na obrazovanje, bez prava na žalbu od strane Sindikata, pregovarački tim ispred Vlade USK-a kojeg čine ministri Ministarstva finansija, Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Ministarstva unutrašnjih poslova te Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, uputili su Prijedlog za zaključenje sporazuma između Vlade i Sindikata, a koji je u posjedu naše Redakcije.

Ostaje nejasno zašto se u problem rješavanja izjednačavanja osnovice za obračun plaća uposlenika u javnim ustanovama, kolektivnog ugovora i razlika u osnovicama uključuju ministarstva poput onog za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša ili pak unutrašnjih poslova. Ipak, kako je nedavno upravo ministar građenja potpisao odluku o utvrđivanju osnovice za obračun akontacije plaća, ostaje samo da čekamo koji slijedeći nebulozni potez će povući koalicija oktobarskih gubitnika.

Dok stižu vijesti o, ipak, početku nastave, koja je objavljena putem facebook stranica sanskih škola, roditelji su ogorčeni što se obavijest o početku školske godine objavila u kasnim večernjim satima, ne ostavljajući dovoljno vremena ni roditeljima ni djeci za pripremu prvog školskog dana. 

Iz Sindikata potvrđuju nastavak štrajka, uz podsjećanje da će Sindikat protiv direktora koji budu insistirali na održavanju nastave podnijeti krivične prijave. 

KOMENTARI