Udomite ih i spasite im život!

HomeLokalne temeSanski Most

Udomite ih i spasite im život!

Svaka pomoć je dobrodošla! Spasimo odbačene životinje

Napuštene životnije ne mogu same sebi pomoći. Ne mogu si kupiti hranu da jedu, ne mogu se liječiti i ne mogu si izgraditi dom. Napuštene životinje nemaju nikoga osim nas – ljudi! Kao umna bića koja upravljaju ovim svijetom, svi mi imamo odgovornost i ne smijemo okretati glavu. To nije odgovornost nekog drugog, već svakoga od nas pojedinačno. Pomoći može svako, na način koji sam izabere – važno je samo da uradi nešto, koliko može i šta može.

A najviše su učinili oni koji su udomili napuštenu životinju. Ovim putem im zahvaljujemo – posebno onim koji su u nekoliko proteklih mjeseci pružili dom za tridesetak pasa iz skloništa Srca za šapu.

Ovim putem pozivamo i sve vas koji razmišljate kako pomoći napuštenim psima da to učinite udomljavanjem. Tako ćete postati istinski heroj – u najmanju ruku u očima životinje kojoj dajete priliku za dostojan život. Ujedno, dobiti ćete najodanijeg prijatelja koji će oplemeniti vaš život i sve što mu date vratit će vam višestruko.

Ipak, za sve buduće udomitelje, naglašavamo – ne uzimajte psa iz sažaljenja ili nepromišljeno, već samo ako ga mislite prihvatiti kao člana porodice za kojeg treba imati vremena, prostora i novca.

Da biste zaista pomogli vašem novom vjernom prijatelju koji je do sada puno pretrpio i patio, važno je da možete pozitivno odgovoriti na sljedeća pitanja:

Da li svi ukućani imaju pozitivan stav o usvajanju psa s kojim ćete dijeliti dobro i zlo sve dok pas živi – obično 12 do 15 godina?

Ako će pas biti smješten u stanu, da li imate vremena da ga svaki dan u sljedećih 12 do 15 godina minimalno triput dnevno izvodite u šetnju?

Ako će pas biti smješten u dvorištu, da li imate ogradu oko kuće koju pas ne može preskočiti ili ispod koje se ne može provući? Lanac nije rješenje i izričito smo protiv njega jer uništava pseću psihu i govori o nedostatku ljubavi i empatije prema životinji.

Imate li financijska sredstva za hranu, cjepiva, i liječenje kod veterinara?

Ako se prepoznajete kao budućeg sretnog udomitelja, kontaktirajte nas!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0