Udruženje Jovana Divjaka prikuplja stipendije za mlade: Kupite kalendar i podržite projekat koji je pomogao gotovo 60.000 djece 

HomeSport

Udruženje Jovana Divjaka prikuplja stipendije za mlade: Kupite kalendar i podržite projekat koji je pomogao gotovo 60.000 djece 

Novi FIFA poredak: Zmajevi dvadeseti na svijetu, Irci na 42. mjestu

Udruženje “Obrazovanje gradi BiH” osnovano od Jovana Divjaka, pokojnog generala Armije Republike BiH, je kroz 27 godina pomoglo gotovo 60.000 djece, mladih i njihovih porodica u vrijednosti stipendija od gotovo 13 miliona KM.

Sada su u novoj akciji u kojoj i vi možete učestvovati.

“1998. godine prvi put smo štampali kalendare na kojima su se nalazili crteži i slike jednog učenika. Prodajom ovih kalendara uspješno smo skupili dodatna sredstva za stipendiranje djece i mladih te smo ovu praksu nastavili i u sljedećim godinama, sve do danas. Svake godine obezbjeđivali smo brojne stipendije prodajom publikacija čije stranice su krasile dječije maštarije, motivi iz naše tradicije, priroda širom BiH, ali i fantastični radovi eminentnih bh. umjetnika.

Sa željom da pomognu i iskažu svoj filantropski duh, mnoge ambasade, firme, institucije i pojedinci rado su se odazivali na naše prodajne akcije te su, uviđajući važnost stipendiranja, učestvovali u kupovini ovih publikacija.

Ove godine u saradnji sa Bošnjačkim institutom – Fondacija Adila Zulfikarpašića kalendar će krasiti 12 fotografija akvarela poznatog umjetnika Fuada Arifhodžića.

Prepoznatljivi slikarski izraz impresionističke prozračnosti i poetskog kolorizma na akvarelima Fuada Arifhodžića, kojima dominira motiv glavnog grada Bone i Hercegovine, dospio je i do svjetske javnosti 1985. godine kada je UNICEF u milionskom tiražu objavio njegov akvarel Krovovi Sarajeva zimi.

Kupovinom ovih prelijepih kalendara pomažete radu našeg udruženja. 

Za sve detalje oko kupovine i/ili rezervacija možete nas kontaktirati putem naših kontakt telefona ili [email protected]

Hvala Vam na podršci.” navode iz Udruženja.

Precizno, udruženje je za 27 godina pomoglo 59.129 djece, mladih i njihovih porodica u vrijednosti od 12.920.274,43 KM ( 6.606.031,42 EUR).

Među stipendistima su i danas poznati sportisti poput Damira Džumhura.

Obrazovane generacije jedini su garant svijetle budućnosti Bosne i Hercegovine, pa i vi podržite ovo udruženje. Više informacija možete saznati na njihovoj stranici https://ogbh.com.ba/.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0