Udruženje pčelara „Sana med“ održalo godišnju skupštinu

HomeLokalne temeSanski Most

Udruženje pčelara „Sana med“ održalo godišnju skupštinu

Podjela pogača za sanske pčelare

Sansko udruženje pčelara iza sebe ime veoma uspješnu godinu. I pored svih poteškoća s kojima se susreće, ovo je jedno od rijetkih udruženja koje bilježi porast broja članova, što govori da na području općine Sanski Most i dalje vlada veliki interes za pčelarsvom.

Udruženje pčelara „Sana med“ održalo je redovnu godišnju skupštinu. Pored podnošenja izvještaja o radu za 2019., i predstavljanja plana rada za ovu kalendarsku godinu, na sjednici su razmatrana i ostala pitanja koja su vezana za razvoj i unaprijeđenje pčelarstva na području naše općine.

Udruženje od samog osnivanja maksimalnu pažnju poklanja stručnoj obuci i edukaciji svojih članova. Tako je u proteklom periodu organizovano nekoliko seminara i stručnih predavanja na kojima su gostovali eminetni stručnjaci iz oblasti pčelarstva iz čitave regije, a slične aktivnosti planirane su i u buduće.

Također, očekuje se nastavak uspješne saradnje sa općinom Sanski Most, kao i Savezom pčelara Unsko-sanskog kantona. Sanski pčelari, članovi udruženja pčelara „Sana med“, i protekle godine učestvovali su na raznim domaćim i međunarodnim sajmovima i takmičenjima u ocjenjivanju kvaliteta meda, gdje su zabilježili dobre rezultate i osvojili brojne medalje i nagrade.

Skupština je bila prilika da se sumiraju rezultati rada iz protekle godine, te planiraju aktivnosti za naredni period. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: