Udruženje Sanjana „Grmeč“ obradovalo mališane

HomeVijestiBiH

Udruženje Sanjana „Grmeč“ obradovalo mališane

Dali najbolju ponudu: Tešanjski AS Group preuzima Agrokomerc?

Povodom obilježavanja velikog srpskog praznika Svetog Save, članovi Zavičajnog udruženja Sanjana „Grmeč“ i ove godine su, po osmi put, za djecu srpskih povratnika u Sanskom Mostu osigurali paketiće s igračkama i slatkišima.

Ovome činu prethodilo je bogosluženje u Crkvi svetih apostola Petra i Pavla u tom gradu, kojom prilikom je istaknuto kako je praznik Svetog Save jedan od najznačajnijih u srpskom narodu, a pravoslavni sveštenici Neven Marinković i Alen Marić podsjetili su na njegovu simboliku i važnost.

Prema riječima Dragana Srdića, potpredsjednika pomenutog udruženja koje sjedište ima u Banjaluci, za ovu priliku je obezbjeđeno 180 paketića. Prema njegovim riječima, ovu humanu akciju materijalno su pomogli Sanjani koji danas žive i rade na području Banjaluke i drugih gradova Republike Srpske i Srbije, ali i drugi donatori.

On je ovom prilikom zahvalio svima koji su se uključili u ovu akciju, a posebno Sanjanima koji sada žive u Staroj Pazovi, u Republici Srbiji. Dio paketića podijeljen je mališanima koji žive u užem gradskom području, dok će ostatak aktivisti ovog udruženja uručiti djeci koja žive u udaljenijim dijelovima sanske općine, ali i na području susjedne opštine Oštra Luka, na području Republike Srpske.

Srdić je istakao kako su nešto ranije, povodom Božića, socijalno ugroženim povratnicima u Sanskom Mostu podijelili pakete s humanitarnim potrepštinama.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0