Udžbenici za novu školsku godinu stigli u knjižare

Homeinmedia danas

Udžbenici za novu školsku godinu stigli u knjižare

Napad nožem u Mješovitoj srednjoj školi

Nova školska godina u USK počinje u ponedjeljak, 14.septembra, a kompleti udžbenika koji će se koristiti tokom školske 2020./2021. godine uveliko su u prodaji. Knjižare u Sanskom Mostu već su nabavile potrebne udžbenike prema spiskovima osnovnih i srednjih škola.

U knjižarama u Sanskom Mostu udžbenici su obezbjeđeni u dovoljnim količinama, a njihova cijena varira u zavisnosti od izdavačke kuće. Cijene kompleta udžbenika će u predstojećoj školskoj godini biti nešto skuplje u odnosu na prošlu godinu. I ove godine valja izdvojiti značajnu sumu novca za kupovinu knjiga i školskog pribora.

Olakšavajuća okolnost za roditelje učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole svakako je namjera Vlade USK da za njih i ove godine osigura besplatne udžbenike. Nakon što su zbog proglašenja pandemije, još sredinom marta ove godine, učenici prestali pohađati nastavu, razumljiva je i briga roditelja i nastavnog osoblja kako će to u praksi sve izgledati u novoj školskoj godini.

Veliki je to izazov s kojim će se svi morati suočiti od 14.septembra, uz obavezno poštivanje i provođenje epidemioloških mjera.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0