instant fap

Uefa izbacila PAOK i bečki Rapid

Kontrolno i disciplinsko tijelo Europske nogometne federacije (UEFA) kaznilo je PAOK i bečki Rapid izbacivanjem iz Europa lige

UEFA je kaznila PAOK i bečki Rapid izbacivanjem iz Europa lige nakon incidenata njihovih navijača u međusobnom ogledu u Solunu, 23. kolovoza. Riječ je o prvom susretu 4. pretkola Europa lige.

Grčki i austrijski klub izbačeni su iz ovosezonskog natjecanja, kao i iz sljedećeg europskog natjecanja za koje se kvalificiraju u sljedećih pet godina. Drugi dio kazne uvjetne je prirode na rok od tri godine, prenosi Tportal.hr.

PAOK se, među ostalim, tereti za propuste u organizaciji, nesportsko ponašanje navijača, invaziju na travnjak i upotrebu pirotehnike. Rapid se također tereti za nepropisno ponašanje publike i ubacivanje pirotehnike na teren.

PAOK je također kažnjen odigravanjem triju domaćih utakmica pod UEFA-inom ingerencijom pred praznim stadionom, kao i sa 150.000 eura. Rapid dijeli kaznu odigravanja sljedećih triju europskih utakmica pred praznim stadionom, a mora platiti 75.000 eura.

Ova kazna ne primjenjuje se na uzvratni ogled 4. pretkola Europa lige koji se igra u Beču 30. kolovoza. PAOK iz prvog susreta ima prednost 2-1.

Klubovi imaju tri dana za žalbu na ovakvu odluku UEFA-e.

KOMENTARI