instant fap

Realizacija pet projekata

U zgradi općine Sanski Most danas su potpisani ugovori o realizaciji pet projekata u isto toliko sanskih mjesnih zajednica. Ugovore su potpisali predstavnici općinskog fonda za infrastrukturne projekte i komunalne djelatnosti, zatim predstavnici mjesnih zajednica gdje će se realizirati projekti te firme izvođači radova.

Ukupna vrijednost projekata iznosi oko 160 hiljada maraka. Radi se o tri projekta asfaltiranja lokalnih puteva ukupne dužine hiljadu metara u mjesnim zajednicama Hrustovo, Gornji i Donji Kamengrad, a sredstva za ove projekte čija je vrijednost oko stotinu hiljada maraka zajednički su obezbjedili mještani i općina Sanski Most.

Preostala dva projekta u mjesnim zajednicama Demiševci i Pobriježje odnose se na izgradnju sportskih igrališta. Predstavnici pomenutih mjesnih zajednica izrazili su zadovoljstvo potpisivanjem ugovora te su istakli kako je riječ o projektima od velike važnosti za život mještana u ovim mjesnim zajednicama.

Izvođači radova na ovim infrastrukturnim projektima biće firme „Kovgrad“ iz Bužima i „Ganić“ iz Sanskog Mosta, dok će poslove nadzora obavljati firma „Kartal“ Sanski Most te Institut za građevinarstvo iz Banjaluke. Realizacija svih  pobrojanih projekata predviđena je programom rada općinskog komunalnog fonda u toku ove kalendarske godine.

KOMENTARI