instant fap

Uhapšen dvojac s Interpolove potjernice: Sumnjiče se za milionske pljačke, miniranje bankomata…

Uhapšen dvojac s Interpolove potjernice: Sumnjiče se za milionske pljačke, miniranje bankomata…

Banjalučka policija uhapsila je dvojicu Hrvata za kojima je bila raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog krivičnih djela teška krađa.

Kako saznajemo, radi se o sigurnosno interesantnim osobama, koje su odranije poznate policijskim organima.

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Filip K. i Mijo Č. iz Poreča u Hrvatskoj.

Iz PU Banja Luka je saopćeno da je policija jučer kontrolisala automobil “BMW” u kojem su bila dvojica osumnjičenih.

– Nakon što je utvrđeno da je za njima raspisana međunaordna Interpol potjernica, uhapšeni su, a nakon kriminalističke obrade bit će predati Terenskom centru za strance Banja Luka – saopćeno je.

Kako saznajemo, dovode se u vezu sa slučajem od prije pet godina kada je uz prijetnju oružjem opljačkan tržni centar “Kaufland” u Poreču, te se sumnjiče i da su prošle godine digli u zrak dva bankomata u Poreču i ukrali novac.

– Dovode se u vezu i sa pljačkom većom od 1,5 miliona kuna, ali i za učešće u presretanju kombija jedne agencije za osiguranje i krađe veće količina novca – saznajemo od izvora iz istrage.

Hrvatski mediji su, izvještavajući o pljački iz kombija jedne zaštitarske agencije, pisali da se radilo o “filmskoj pljački” koja je digla policiju na noge i da se radilo o iznosu manjem od milion kuna.

Kada je u pitanju krađa novca iz bankomata, ona se dogodila u junu prošle godine. Tokom noći su u roku pola sata eksplodirala dva bankomata u Poreču. U eksploziji niko nije povrijeđen, a hrvatska policija je od tada tragala za počiniocima.

KOMENTARI