instant fap

Uhapšen Nihad Trnka osumnjičen za paljenje zgrade Predsjedništva

Uhapšen Nihad Trnka osumnjičen za paljenje zgrade Predsjedništva

Pripadnici Federalne urpave policije (FUP) uhapsili su danas jednu osobu koja se dovodi u direktnu vezu sa paljenjem zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Arhiva BiH tokom februarskih protesta koji su kulminirali nasiljem.

Kako saznaje novinska agencija Patria uhapšen jeNihad Trnka zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Terorizma“ iz člana 201. KZBiH, a u vezi sa krivičnim djelom „Napad na ustavni poredak“ iz člana 156. KZBiH jer se dovodi u direktnu vezu sa paljenjem zgrade Predsjedništva BiH, odnosno Arhiva BiH.

17:04 – Uhapšena osoba odgovorna za paljenje zgrade Predsjedništva BiH! 

Policijski službenici Federalne uprave policije, postupajući u prethodnom periodu na identifikaciji počinilaca krivičnog djela ”Terorizma” iz člana 201., a u vezi sa krivičnim djelom ”Napad na ustavni poredak” iz člana 156. KZBiH, odnosno identifikaciji počinilaca koji su izvršili paljenje zgrade Predsjedništva i Arhiva BiH, danas su identificirali osumnjičenu osobu.

Osumnjičeno lice inicijala N.T. je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ”Terorizma” iz člana 201. KZBiH, a u vezi sa krivičnim djelom ”Napad na ustavni poredak” iz člana 156. KZBiH jer se dovodi u direktnu vezu sa paljenjem zgrade Predsjedništva BiH, odnosno Arhiva BiH.

Navedene radnje policijski službenici Federalne uprave policije poduzimaju pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

U toku je realizacija Naredbe Suda BiH, te se vrše pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, u cilju pronalaska tragova i predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Nad licem lišenim slobode provodi se kriminalistička obrada, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

KOMENTARI