instant fap
NaslovnicaUncategorized

Uhapšeni u Prijedoru zbog zločina protiv čovječnosti ostaju iza rešetaka

Uhapšeni u Prijedoru zbog zločina protiv čovječnosti ostaju iza rešetaka

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenima, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje..

kojim je djelimično usvojen prijedlog Tužilaštva te je osumnjičenima Slobodanu Taranjacu, Miodragu Glušcu, Ranku Babiću, Marinku Praštalu, Ranku Došenoviću, Zdravku Paniću, Trivi Vukiću i Milanu Vukiću određen pritvor koji po tom rješenju može trajati do 6.  januara 2017. godine ili do nove odluke Suda.

– Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje se terete, te je osumnjičenima odredio pritvor zbog opravdane bojazni da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke i saučesnike ili ometati postupak uništavanjem i sakrivanjem dokaza. U ostalom dijelu prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora na osnovu tačke koja se odnosi na uznemirenje javnosti, odbijen je kao neosnovan, saopćeno je iz Suda BiH.

Oni se osumnjiče za krivično djelo zločini protiv čovječnosti, a uhapšeni su, kako smo već objavili, na području Prijedora.

KOMENTARI