instant fap

Uhapšeno 15 osoba, osumnjičeno 28 profesionalnih tenisera

Uhapšeno 15 osoba, osumnjičeno 28 profesionalnih tenisera

Španjolska policija uhapsila je 15 od 83 osobe koje su osumnjičene, od čega 28 profesionalnih tenisera, zbog namještanja mečeva na Futures i Challenger turnirima! Ovu informaciju ovog četvrtka saopćio je “Europol”.

U kratkom saopćenju navodi se da je među uhapšenima i “jedan teniser koji je prošle godine učestvovao na US openu“.

Sumnja se da je namješteno ukupno 97 mečeva, a da je sve organizirala kriminalna grupa iz Armenije, koja je podmićivala tenisere kako bi utjecala na rezultate i stekla finansijsku dobit.

Navodi se da su Armeni bili redovno prisutni na turnirima kako bi “osigurali da posao bude obavljen kako treba”.

Prilikom akcije hapšenja u Španiji zaplijenjeno je 167.000 eura u kešu, puška “sačmarica”, više od 50 elektronskih uređaja, kreditne kartice, pet luksuznih automobila, a blokirana su 42 računa.

Nagradni fondovi na Futures i Challenger turnirima daleko su skromniji nego na ATP touru, a teniseri koji učestvuju na nižim rangovima ili su talentirani juniori ili igrači skromnog kvaliteta potrebnog za ozbiljne rezultate u serijama 250, 500 ili 1.000

Međutim, takvi igrači uz mnogo muke finansiraju svoja putovanja, treninge, termine, hotele, suplemente, opremu i ostale neophodne stvari za profesionalno bavljenje tenisom, što ih čini “pogodnom metom” za nečasne ponude.

KOMENTARI