Za kraj radne sedmice predlažemo vam “idealan ljetni” ručak koji je oduševio brojne korisnike društvenih mreža.
Brzo i jeftino, osnovni je moto ovog recepta za jelo, čiju pripremu možete pogledati i videu na dnu teksta.
Kažu da je recept savršen za one zaposlene – kako da na brzinu spremite ukusan i zdrav ručak za sebe i/ili ukućane.
Sastojci:
5-6 krompira
2 paradajza
1 glavica crvenog luka
3 do 4 čehna bijelog luka
Slatka paprika
Sol, biber (po želji suhi začini, poput vlasca ili suhog peršuna)
1 jaje
250ml pavlake za kuhanje
1 kašika brašna
Priprema:
Oguliti krompir, oprati ga i izrezati ga na plohe.
Luk, i crveni i bijeli, nasjeckati na manje dijelove i pomiješati s krompirom. Dodati začine, sol, biber i papriku.
Promiješati i ostaviti da odstoji par minuta.
Oprati paradajz i izrezati ga na plohe.
U vatrostalnu zdjelu, premazanu uljem ili puterom, redati krompir i paradajz (pogledajte video).
Umutiti jaje, dodati pavlaku i preliti krompir i paradajz.
Ubaciti u prethodno ugrijanu rernu na 200 stepeni i peći od 35 do 40 minuta.
To je to, prijatno!
KOMENTARI