instant fap

Umro osuđenik Raif Dubica

Umro osuđenik Raif Dubica

U Kaznenopopravnom zavodu u Zenici jučer je umro Raif Dubica (47) iz Vrhpolja kod Sanskog Mosta, kojeg je Kantonalni sud u Bihaću 2009. osudio na deset godina zatvora zbog izazivanja opće opasnosti u podstrekivanju i pomaganju te za krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u podstrekivanju i pomaganju.

Prema informacijama kojima raspolaže naš list, Dubica je umro od posljedica ciroze jetre. Posljednju godinu radio je u zatvorskoj kuhinji, a zbog poodmaklog stadija bolesti pio je mnogo lijekova.

Dubica je od 2004. do 2007. godine organizirao postavljanje eksplozivnih naprava i bacanje bombi na ugostiteljski objekt „Camel“ u Prijedorskoj ulici u Sanskom Mostu. U napadu bombom na „Camel“ 8. aprila 2007. godine, a koji je na Dubicin zahtjev odradio Benjamin Alagić, poginuo je Nedim Islamčević (46), teže ozljede zadobio je Edin Varmaz, a lakše Narcisa Okanović.

Osuđeni Dubica se žalio Vrhovnom sudu FBiH, koji je potvrdio desetogodišnju kaznu zatvora, a njegov predmet bio je i na Ustavnom sudu FBiH. Iza Dubice, koji je imao više bračnih i vanbračnih veza, ostalo je petero djece

KOMENTARI