Uoči EURO-a ruski reprezentativci izbjegli tragediju

HomeSport

Uoči EURO-a ruski reprezentativci izbjegli tragediju

Nijedan fudbaler na EURO-u nije bio pozitivan na doping testu

Ruski fudbalski reprezentativci prilikom dolaska na jučerašnju pripremnu utakmicu sa Srbijom (1:1), odigranu u Monacu, izbjegli su tragediju.

Kako javljaju ruski, ali i mediji u Francuskoj, reprezentativci Rusije, koji se pripremaju za nastup na EURO 2016, vozili su se autobusom zaobilaznim i uskim putem, jer je tunel Arlberg bio zatvoren. U jednom trenutku automobil ih je preticao, a iz drugog pravca pojavilo se drugo vozilo. Da bi izbjegao nesreću, vozač je autobus skrenuo udesno, ali i odlično reagovao zaustavivši se samo koji centimetar od litice.

Na taj način izbjegnuta je tragedija, a nemili događaj, kako su istakli u reprezentaciji Rusije, nije uticao na njihove igrače.

Rusija će na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje počinje 10. juna u Francuskoj, nastupiti u grupi „B“, gdje će za protivnike imati Slovačku, Vels i Englesku. Prvi meč na EP-u Rusi će odigrati 11. juna u Marseilleu protiv Engleske. Četiri dana kasnije snage će u Lilleu odmjeriti sa Slovačkom, a 20. dana u ovom mjesecu u Toulouseu igraju sa Velsom.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0