Upoznajte Seada Sulejmanovića, fotografa i zaljubljenika u ljepote BiH

HomeVijestiBiH

Upoznajte Seada Sulejmanovića, fotografa i zaljubljenika u ljepote BiH

15 savršeno tempiranih fotografija

Mladi fotograf Sead Sulejmanović, sa predivnom fotografijom nazvanom ‘Slap Žepe’ osvojio je peto mjesto na prestižnom međunarodnom takmičenju “Metro Photo Challenge”. Fotografija je pregledana 500.000 puta.

Sulejmanović kaže kako se ljubav prema fotografiji razvila prije tri godine.

“I prije sam fotografirao mobitelom i sa digitalnim kamerama razna bosanska sijela, svadbe … A kada sam s roditeljima obilazio razna mjesta u Bosni i Hercegovini, odlučio sa unaprijediti kvalitet fotografija. Danas pretežno fotografiram turistička mjesta i ljepote Bosne i Hercegovine“, kaže Sulejmanović za portal Radiosarajevo.ba.

Ovaj dvadesetdvogodišnjak rođen je u Wetzlaru u Njemačkoj. No, njegovi roditelji su iz Srebrenice i Mostara.

“Inspiracija dolazi iz ljepote mjesta i moje želje da napravim što ljepšu i kvalitetniju fotografiju, jer mislim da čovjek sve u životu što radi da treba uraditi i napraviti maksimalno lijepo, dobro i kvalitetno. Imam želju, nakon školovanja, napraviti aplikaciju i izdati knjigu kao turistički vodič na više jezika. Tu bih predstavio prirodne ljepote BiH”, dodaje fotograf Sulejmanović.

On trenutno promovira bh. ljepote i putem svoje Facebook stranice Sead Sulejmanovic | Photography koja već ima preko 14.000 članova.

“Uskoro počinje moja nova ”tura” fotografija kroz Bosnu i Hercegovinu. U julu planiram posjetiti: Bobovac, Sarajevo, Konjic, Prozor-Rama (Ramsko Jezero), Jablanicu, Mostar, Počitelj, Blagaj, Stolac, Travnik, Jajce, Banja Luku, Sanski Most, Ključ, Prijedor, Bosansku Krupu, Bihać, Cazin, Teslić, Olovo, Tuzlu, Srebrenik, Vlasenicu, Žepu, Srebrenicu, Zvornik, Višegrad. Želim da poručim mladima koji se žele baviti fotografiranjem da dobra oprema ne znači i dobar fotograf. Sve je do toga koliko se trudite i koliko imate volje i želje za tim”, zaključuje Sulejmanović.

U nastavku pogledajte neke od njegovih predivnih fotografija.

Sead_Sulejmanovic_Fotograf_05 Sead_Sulejmanovic_Fotograf_02

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: