instant fap

Upoznat ćete impresivnu prirodu i ljude koji je nastanjuju

Upoznat ćete impresivnu prirodu i ljude koji je nastanjuju

Priroda je u reljefu naše prekrasne Bosne i Hercegovine izvajala neprocjenjivo lijepe i obdarene planine, kojima su oduševljeni svi koji ih pohode, a naročito planinari koji ih nose u svojim dušama i koji im se uvijek vraćaju.

Ukoliko obiđete svih pedeset ponuđenih opcija, možete se smatrati dobrim poznavateljem planina u BiH. Na tom putovanju vidjet ćete nevjerovatne prizore: glacijalna jezera u kojima se ogledaju vitki vrhovi, duboke kanjone, čarobne šume, šarmantne divokoze, lukave lisice, krupne medvjede, harizmatične vukove… u njihovom prirodnom ambijentu. Ti susreti trajno će ostati u vašoj memoriji kao nešto što će vas pratiti do kraja života.
Obilazeći planine BiH uvjerit ćete se u njhovu gotovo pa nevjerovatnu raznolikost: od blagog i zaobljenog ambijenta Kozare, preko čudesnog Konjuha, do ljutog Prenja, čija konfiguracija prevazilazi svaku maštu…

Hodajući preporučenim turama iz ovoga vodiča, upoznat ćete se i sa kulturnom raznolikošću Bosne i Hercegovine.

Vidjet ćete zadivljujuće sakralne objekte: crkve, džamije i manastire, koji su ponekad uklopljeni u prirodu kao da joj pripadaju od pamtivijeka. Doživjet ćete duhovnu povezanost sa stećcima, nezaboravne zore i sjetne zalaske sunca, miris munike i proljetnog cvijeća…

U očima će vam se smjestiti sunce, spavat ćete u hotelu sa milion zvjezdica, a one će vas podsjetiti na vječite zagonetke neba – neba koje će noćas biti vaš jedini pokrivač!

Planinareći stazama BiH, upoznat ćete impresivnu prirodu i ljude koji je nastanjuju.

KOMENTARI