instant fap
NaslovnicaVijesti

Upozorenje korisnicima popularne društvene mreže: Ne nasjedajte na novu prevaru!

Upozorenje korisnicima popularne društvene mreže: Ne nasjedajte na novu prevaru!

Društvene mreže nisu namijenjene za djecu i najmlađe pa tako popularne platforme imaju ograničenje vezano uz godine osoba koji ih smiju koristiti.

Ta granica godina ispod koje se ne mogu koristiti mreže najčešće je postavljena na 13 godina – tako je i s Twitterom pa djeca mlađa od 13 godina ne smiju koristiti ovu mrežu.

Ovaj podatak morate imati na umu ako, kao mnogi, razmišljate o promjeni godine rođenja na 2007. jer, prema nekim objavljenim tvitovima, s virtualnim pomlađivanjem (datum i godina rođenja mogu se promijeniti pod opcijom uređivanja profila) otvorit će se neke nove mogućnosti na Twitteru, poput novih boja pozadine i slično.

No, kako je dio korisnika saznao na teži način, promjenom datuma rođenja na 2007. šalje se poruka Twitteru da ste mlađi od 13 godina tako da ne smijete koristiti ovu mrežu. Dakle, umjesto novih opcija, Twitter će vam zaključati račun i više ga nećete moći koristiti.

Kako napominju na Mashableu, tokom godina znaju se pojaviti ovakvi prankovi tako da, prije testiranja takvih neuobičajenih noviteta, uvijek dobro provjerite na Googleu krije li se iza toga neka zamka.

Na ovaj problem upozorili su i iz Twittera te su preko službenog profila za podršku korisnicima, a ako ste zaista nasjeli na ovu prijevaru, iz te kompanije poručuju korisnicima da slijede upute koje su dobili putem maila kako bi ponovno aktivirali profil i nastavili koristiti Twitter kao i ranije.

KOMENTARI