instant fap

Upute iz RS-a: Ne uznemiravajte medvjeda, zovite policiju

Upute iz RS-a: Ne uznemiravajte medvjeda, zovite policiju

Pomoćnik ministra za šumarstvo i lovstvo Goran Zubić zajedno s predstavnicima LU „Lijevče” koje je korisnik lovišta „Karajzovci-Romanovci” obišao je teren u Lijevču polje gdje se, prema svjedočenju ljudi, posljednjih dana pojavljivao medvjed.

Kako je navedeno, nakon terenskog uvida Ministarstvo je daloodređena uputstva o daljim aktivnostima vezano za rješavanje nastale situacije. Dogovoreno je da korisnik lovišta prikupi sve u vezi s pojavom i kretanjem medvjeda posljednjih dana, zatim da se napravi obavještenje prema lokalnom stanovništvu, te da dalje kretanje medvjeda stalno prati lovočuvarska služba.

Važno je, navedeno je iz Ministarstva za poljoprivredu, javlja ATV, da se građani obavijeste da prilikom eventualnog uočavanja medvjeda odmah pozovu lovačko udruženje ili policiju, kao i da se medvjed ne uznemirava kako ne bi uslijed stresa i dezorijentiranosti bio prisiljen na neprirodnu reakciju.

„Postoji mogućnost da se medvjed narednih dana sam vrati u svoje prirodno stanište odakle je. najvjerovatnije. i došao. Ukoliko se to ne desi, razmotrit će se mogućnost da se organizira pogon kako bi se medvjed kontrolirano usmjerio prema svom staništu. Jedno od predviđenih rješenja je i uspavljivanje i transport jedinke u prirodni areal”, navedeno je iz Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

KOMENTARI