instant fap

Urađeni stubovi mosta

Radnici preduzeća „Prijedorputevi“ okončali su danas izgradnju i četvrtog stuba nosača budućeg gradskog mosta, čime se privode kraju najteži i najkomplikovaniji građevinski radovi na ovom infrastrukturnom projektu. 

U proteklom periodu obavljeni su svi neophodni zemljani radovi i noseći stubovi mosta su dodatno prošireni te ojačani kako bi mogli nositi konstrukciju objekta. Paralelno sa ovim radovima izvođači izgrađuju i elemente betonske konstrukcije koji će u narednom periodu biti postavljeni na stubove nosače i činiti konstrukciju budućeg objekta. Prema riječima načelnika općine Sanski Most, dr. Mustafe Avdagića, lokalne vlasti su zadovoljne dinamikom i kvalitetom izvedenih radova.

„U razgovoru s nadzorom i izvođačem radova informisani smo da se radovi odvijaju u skladu s zacrtanim planom i dinamikom. Naravno da ima određenih nepredviđenih situacija koje u zajedničkim razgovorima uspjevamo riješiti.“, rekao je Avdagić.  Radovi na rekonstrukciji gradskog mosta u Sanskom Mostu zvanično su započeli prije nešto više od dva mjeseca, nakon što je preduzeće „Prijedorputevi“ uvedeno u radove na realizaciji ovog kapitalnog infrastrukturnog projekta. Firma koja vrši nadzor na realizaciji ovog projekta je „TZI inžinjering“ iz Sarajeva, a rok za okončanje svih poslova je 150 dana. Sadašnji gradski most u Sanskom Mostu izgrađen je sredinom pedesetih godina i uslijed neodržavanja bio je u veoma oronulom stanju.

Projektom rekonstrukcije mosta predviđeno je proširenje postojeće konstrukcije mosta, čime će se dobiti dvije šire kolovozne trake kao i trotoarske površine. Također, planirana je izgradnja balkona s jedne strane mosta gdje bi bilo omogućeno zaustavljanje i odmor pješaka. Projekat također podrazumjeva prilagođavanje postojećih saobraćajnica, a posebna atrakcija biće vodena zavjesa s jedne i druge strane koja će se prostirati cijelom dužinom mosta i objektu davati jedinstven izgled. Podsjećamo da vrijednost ovog projekta iznosi 1.154.000 maraka, a sredstva su obezbjeđena iz federalnog i budžeta općine Sanski Most.

KOMENTARI