instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Uređen botonički vrt

Uređen botonički vrt

Učenici Srednje poljoprivredne škole „Sanus futurum“  uređivali su danas botanički vrt u naselju 17. viteške krajiške brigade, a ove aktivnosti su organizovane u sklopu cjelokupnog uređenja putnog pojasa duž Bulevara 7. Korpusa Armije RBiH.

Podsjetimo, ovaj mini botanički vrt izgrađen je u sklopu ekološke akcije „Sana u srcu“ prije više godina, a učenici pomenute obrazovne ustanove, uz pomoć svojih nastavnika, danas su potkresali grane stabala i uredili njihove krošnje.

Ovo je samo prva planirana faza u uređenju ovog lokaliteta jer je predviđena i izgradnja staza za šetanje i klupa za odmor. Inače, ova akcija organizovana je u sklopu uređenje kompletnog pojasa uz Bulevar 7. Korpusa, budući da je su površine putnog pojasa u proteklom periodu bile nelegalno zaposjednute. Čitav ovaj prostor je u međuvremenu očišćen, uklonjeni su nelegalno izgrađeni objekti i drugi sadržaji i plan je da se on ozeleni sadnjom drveća i prigodne hortikulture.

Također, u proteklih nekoliko sedmica obnovljeni su i sadržaji za igru i druženje djece na prostoru igraonice u naselju 17. viteške krajiške brigade, a ovaj projekat je podržao UNDP koji je u ove svrhe izdvojio 10 hiljada maraka.

KOMENTARI