Uređenje izletišta u Starom Majdanu

HomeSanski MostLokalne teme

Uređenje izletišta u Starom Majdanu

Likovna kolonija u Starom Majdanu

Nedavno su završeni radovi na uređenju izletišta u Starom Majdanu. Realizacijom pomenutog projekta ovaj prostor je u značajnoj mjeri obogaćen novim sadržajima za sport i rekreaciju, koji će od sada biti na usluzi mještanima ovog mjesta, a posebno djeci i omladini.

Inicijativu mještana o izgradnji i uređenju ovog prostora podržalo je Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, koje svake godine putem javnog poziva vrši raspodjelu sredstava iz ekoloških naknada, i riječ je o finansijskim sredstvima s kojima se finansiraju ekološki projekti.

Ovaj projekat pokrenuo je Nogometni klub Bratstvo iz Starog Majdana, dok je u njegovoj pripremi i realizaciji učestvovalo Udruženje za ruralni razvoj i eko turizam „Natura Relaks“ iz Sanskog Mosta, uz podršku kancelarije SLUP-a. Zahvaljujući zajedničkoj saradnji, pristupilo se uređenju obale i korita pored rijeke Gračanice, a radi se o loklitetu neposredno uz teren nogometnog stadiona, gdje je napravljeno šetalište na kojem su postavljene klupe i kante za odlaganje otpada.

Predsjednik NK Bratstvo, Mesud Džamastagić, zahvalio se u ime mještana svima koji su podržali njihovu inicijativu, a koja je u konačnici dala i konkretne rezultate.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0